אזורי חלוקה: רחבי הארץ | עלות משלוח בהזמנות עד 500 ש"ח: ללא תרופות - 30 ש"ח | כולל תרופות - 40 ש"ח | מעל ל 500 ש"ח - משלוח חינם

חיפוש
תפריט סגור
RSS

בלוג

תגובות (0) ייבוא תרופות טופס 29 ג בית מרקחת הנגב

ניתן לייבוא תרופות מחו"ל דרך בית המרקחת.
ייבוא בישראל של תרופות שאינן רשומות בישראל מתבצע עם טופס 29 ג' פרטי.

להורדת טופס 29 ג' לחץ כאן

תגובות (0) החשיבות של טבלת צריכה קנאביס רפואי

טיפול בקנאביס רפואי הוא טיפול המאושר וניתן בישראל במסגרת מערכת ממסדית המפוקחת על ידי היחידה לקנאביס רפואי (יק"ר) במשרד הבריאות, שאחראית בין היתר על אישור הטיפול עבור הפרט וכן על פיקוח מערכתי בקרב כל המטופלים. לאחר אישור הטיפול וקבלת האספקה החודשית הראשונה, האחריות על הצלחתו של הטיפול בקנאביס רפואי ועל הפקת התוצאות המקסימליות שניתן להפיק ממנו, עוברת לידי המטופלים עצמם, שאחראים על תיעוד מדויק של מהלך הטיפול באמצעות כלי המוכר במשרד הבריאות בשם “טבלת צריכה”.

טבלת צריכה מתעדת את תהליך הטיפול בקנאביס רפואי, מרגע התחלתו בהתנסות עם מוצר ראשוני, דרך התנסות במוצרים במינונים שונים בהתאם למודל הטיפול של משרד הבריאות ועד הגעה למינון אפקטיבי. טבלת צריכה מיועדת עבור מטופלים ששואפים לשפר את הסיכוי להצלחת הטיפול ולהפיק ממנו את האפקט הטיפולי המקסימלי, ונעשה בה שימוש גם בטיפולים מסוגים אחרים ולא רק במוצרי קנאביס. התיעוד המדויק שנעשה בטבלת הצריכה נועד לגייס עדות רפואית שתאפשר אפס תקלות בתהליך חידוש המרשם ואישור הטיפול לטווח הארוך, ובמקביל תשמש גם כאינדיקטור מידי לצורך בהעלאת מינון או שינוי המוצר המאושר ברישיון ובמרשם החודשי. טבלת צריכה שמולאה כהלכה תחסוך בעיות למטופלים בעלי היסטוריה רפואית שאינה עומדת בקריטריוני המעקב המחמירים של משרד הבריאות, ותסייע לרופא ולממסד הרפואי לפקח על הטיפול בצורה מיטבית, שמגדילה את הסיכוי לאישור מחדש של הטיפול לתקופת זמן נוספת.

כיצד ממלאים טבלת צריכה?

מילוי של טבלת צריכה למטרת מעקב רפואי אחר הטיפול בקנאביס או עבור העלאת מינון נעשה בצורה ידנית או בצורה אוטומטית דרך אפליקציה ייעודית, בתהליך פשוט מאד שלא דורש ייעוץ מקדים עם מומחה בתחומי הרפואה. מילוי הטבלה כולל תיעוד של סוג המוצר בו נעשה שימוש, כמות הקנאביס (תפרחת או שמן) שנצרך בכל אירוע צריכה וכן תיעוד מדויק של שעות אירועי הצריכה לאורך ימי השבוע. טבלת צריכה ממלאים לרוב בתצורה שבועית, שנועדה להמחיש לרופא ולשמש כתיעוד לתיק הרפואי של מצב הטיפול העדכני ביותר.

טבלת צריכה נועדה לא רק לשם העלאת מינון או מילוי צורך ביקורתי עבור הרופא ומערכת הבריאות הממסדית, אלא מעל הכל עבור צורכו האישי החשוב ביותר של כל מטופל: הצלחת הטיפול. שימוש בטבלת צריכה לטווח הארוך יעזור למטופל להפיק גרף מידע מדויק שכולל את כל הנתונים החיוניים למען מדידת הצלחתו של הטיפול בקנאביס, איכותו הרפואית ויעילותו לטווח הארוך ללא אובדן נתונים חיוניים שמתרחש בכל עת שהדבר נעשה מהזיכרון ולא על בסיס נתונים מתועדים. שימוש בנתונים מדויקים לאורך זמן מסייע למטופלים למקסם את הפרודקטיביות של הטיפול ולצבור את הרישום הרפואי שנדרש כדי לדעת מתי הוא הגיע לשיאים שליליים וחיוביים, בהתאם להתפתחות ההתוויה הרפואית או שינוי סוג המוצר או מינון המוצר בו נעשה שימוש בעת הטיפול. כל המידע הזה יכול לעזור למטופל להגיע במהירות וביעילות למיצוי מיטבי של הטיפול בקנאביס, גם כאשר הדבר נעשה במספר דרכי צריכה מקבילות.

חשוב לציין כי מאז יישום רפורמת הקנאביס הרפואי של משרד הבריאות והמעבר למודל הטיפול החדש שמנוסח בנוהל IMC-GCP (“הספר הירוק”) אין חיוב מערכתי למילוי של טבלת צריכה בעת הגשת בקשה לשינוי ברישיון, בקשה להעלאת מינון או בקשה להגדלת כמות האספקה חודשית, ואין חובה לכלול את הטבלה בהגשת הבקשה ליק"ר. טבלת צריכה הייתה עד לפני הרפורמה מסמך מחייב שלא ניתן להגיש בלעדיו את הבקשות הללו, אך בהתאם לנוהל החדש היא מהווה מסמך נלווה שהמטופל יכול להשתמש בו כדי לשפר את אופן וקצב השגת מטרות הטיפול.

קישור להורדת טבלת צריכה

המאמר נכתב ע"י RudeRails Media

קנאביס רפואי הוא “סם מסוכן” כהגדרתו בפקדת הסמים התשל"ג 1973, והשימוש בו מותר אך ורק לבעלי רישיון מתאים לפי הפקודה ובהתאם למרשם רופא מוסמך לרישום קנאביס רפואי.
המידע הניתן באתר זה ניתן כמידע כללי בלבד בנוגע לניפוק קנאביס רפואי, ואין לראות בו משום פרסומת לסמים מסוכנים או עידוד השימוש בסמים מסוכנים כלשהם. 
מומלץ להתייעץ עם הרוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי ותגובות בין תרופתיות. אין להשתמש במידע הניתן באתר זה לצורך אבחון מחלה או בעיה רפואית לצורך הטיפול.

תגובות (0) קטגוריות מוצרי קנאביס - המדריך המלא

קטגוריות מוצרי קנאביס רפואי – המדריך המלא

מוצרי קנאביס רפואי מתחלקים לקטגוריות על פי קריטריוני הסיווג של משרד הבריאות – קריטריונים המנוסחים בתקן  IMC-GCP אשר מטרתם להתאים את המוצרים השונים למטרות טיפוליות אחידות, בהתאם להתוויות המאושרות לטיפול בקנאביס רפואי בישראל.

קטגוריות מוצרי קנאביס רפואי נקבעות ונבדלות זו מזו על פי הריכוז של THC ו-CBD שקיים במוצרים המשתייכים אליהן. שני קנאבינואידים אלו הם החומרים הפעילים העיקריים שקיימים במוצרי קנאביס רפואי (זאת לצד CBN שקיים בכל המוצרים) ולכן ריכוזם במוצר מסוים הוא הפרמטר העיקרי עליו מתבסס משרד הבריאות בעת סיווג מוצרי קנאביס רפואי לפי נהלי “האסדרה החדשה”.

קבוצת מוצרי קנאביס רפואי THC RICH

הקבוצה הראשונה אליה מסווגים מוצרי קנאביס היא THC RICH – קבוצה בה כל המוצרים מכילים ריכוז גבוה של THC וריכוז נמוך יחסית של CBD. קבוצה זו מתחלקת ל-3 קטגוריות לפי הפירוט הבא:

קטגוריית T20/C4 – מוצרי THC חזקים

קטגוריה בה נמצאים מוצרי ה-THC הדומיננטיים ביותר, עם ריכוז של 20% THC (טווח בפועל בין 16% ל-24%) וכן ריכוז של 4% CBD (טווח בפועל בין 0% ל-7%)CBN . מוצרים מקטגוריה זו מיועדים בעיקר לטיפול בכאבים חזקים ובסימפטומים אחרים שמוגדרים על ידי הרופא המטפל כסימפטומים חמורים וספציפיים הדורשים טיפול עשיר ב-THC.

קטגוריית T15/C3 – מוצרי THC חזקים

קטגוריה בה נמצאים מוצרי THC חזקים יחסית, בהם קיים ריכוז של 15% THC (טווח בפועל בין 11% ל-19%) לצד ריכוז של 3% CBD (טווח בפועל בין 0% ל-5.5%). מוצרים מקטגוריה זו מיועדים בעיקר לטיפול בכאבים חזקים ובסימפטומים אחרים שמוגדרים על ידי הרופא המטפל כסימפטומים חמורים וספציפיים הדורשים טיפול עשיר ב-THC אך לא בכמות המקסימלית שמותרת לטיפול על פי החוק.

קטגוריית T10/C2 – מוצרי THC בינוניים

קטגוריה בה נמצאים מוצרי THC בעלי חוזק בינוני, בהם קיים ריכוז של 10% THC (טווח בפועל בין 6% ל-14%) וכן ריכוז של 2% CBD (טווח בפועל בין 0% ל-3.8%). מוצרים מקטגוריה זו מיועדים בעיקר לטיפול בכאבים בינוניים ובסימפטומים אחרים שמוגדרים על ידי הרופא המטפל כסימפטומים הדורשים טיפול בכמות בינונית של THC. לרוב, טיפול במוצרי קנאביס רפואי בסיווג THC RICH יתחיל מקטגוריה זו.

קבוצת מוצרי קנאביס רפואי THC \ CBD Balanced

הקבוצה השנייה אליה מסווגים מוצרי קנאביס רפואי היא THC/CBD Balanced – קבוצה בה כל המוצרים מכילים ריכוז מאוזן של THC ו-CBD. כלומר כמות זהה (טווח משוער) של שני החומרים הפעילים העיקריים במוצר. קבוצה זו מתחלקת ל-2 קטגוריות לפי הפירוט הבא:

קטגוריית T10/C10 – מוצרים מאוזנים בינוניים

קטגוריה בה נמצאים מוצרי מדיום (מאוזנים) בעלי חוזק בינוני, בהם קיים ריכוז של 10% THC (טווח בפועל בין 6% ל-14%) ו-10% CBD (טווח בפועל בין 6% ל-14%). מוצרים מקטגוריה זו מיועדים לטיפול בפוסט טראומה, כאבים בינוניים ובסימפטומים אחרים שמוגדרים על ידי הרופא המטפל כסימפטומים הדורשים טיפול במוצר מאוזן שמכיל כמות זהה של THC ו-CBD בריכוז בינוני.

קטגוריית T5/C5 – מוצרים מאוזנים חלשים

קטגוריה בה נמצאים מוצרי מדיום (מאוזנים) חלשים, בהם קיים ריכוז של 5% THC (טווח בפועל בין 1% ל-9%) ו-5% CBD (טווח בפועל בין 1% ל-9%). מוצרים מקטגוריה זו מיועדים לטיפול בסימפטומים שמוגדרים על ידי הרופא המטפל כסימפטומים הדורשים טיפול במוצר מאוזן שמכיל כמות זהה של THC ו-CBD בריכוז נמוך.

קבוצת מוצרי קנאביס רפואי CBD RICH

הקבוצה השלישית והרחבה ביותר אליה מסווגים מוצרי קנאביס רפואי להשתייך היא CBD RICH -קבוצה בה כל המוצרים מכילים ריכוז גבוה יותר של CBD לעומת THC, בדרגות מינון משתנות. קבוצה זו מתחלקת ל-5 קטגוריות לפי הפירוט הבא:

קטגוריית T1/C28 – מוצרי ה-CBD החזקים ביותר

קטגוריה בה נמצאים מוצרי CBD חזקים בהם קיים ריכוז של 0.5% THC ו-30% CBD (טווח בפועל בין 28% ל-30%). מוצרים מקטגוריה זו מיועדים לטיפול בסימפטומים ספציפיים המוגדרים על ידי הרופא המטפל כסימפטומים הדורשים טיפול במוצר CBD חזק מאד, לרוב במקרה של ילדים הזקוקים לשמן לטיפול באפילפסיה או במחלות נוירולוגיות.

קטגוריית T0/C24 – מוצרי CBD חזקים

קטגוריה בה נמצאים מוצרי CBD חזקים שקיים בהם ריכוז של 0.5% THC (טווח בפועל של 0% עד 0.5%) ו-20% CBD (טווח בפועל בין 20% ל-28%). מוצרים מקטגוריה זו מיועדים לטיפול בסימפטומים ספציפיים המוגדרים על ידי הרופא המטפל כסימפטומים הדורשים טיפול במוצר CBD חזק, לרוב במקרה של ילדים או מטופלים הרגישים ל THC-והשפעתו הפסיכואקטיבית.

קטגוריית T1/C20 – מוצרי CBD חזקים

קטגוריה בה נמצאים מוצרי CBD חזקים שקיים בהם ריכוז של 1% THC (טווח בפועל של 0% עד 2.5%) ו-20% CBD (טווח בפועל בין 16% ל-24%). מוצרים מקטגוריה זו מיועדים לטיפול בסימפטומים המוגדרים על ידי הרופא המטפל כסימפטומים הדורשים טיפול במוצר CBD חזק עם כמות מינימלית של THC, לרוב עבור טיפול באפילפסיה, פוסט טראומה כאבים חזקים או מחלות נוירולוגיות.

קטגוריית T3/C15 – מוצרי CBD בינוניים

קטגוריה בה נמצאים מוצרי CBD בינוניים שקיים בהם ריכוז של 3% THC (טווח בפועל של 0.5% עד 5.5%) ו-15% CBD (טווח בפועל בין 11% ל-19%). מוצרים מקטגוריה זו מיועדים לטיפול בסימפטומים ספציפיים שהגדיר הרופא המטפל בתור סימפטומים להם נדרש טיפול במוצר CBD בינוני עם כמות מעט גדולה יותר של THC.

קטגוריית T10/C5 – מוצרי CBD בינוניים

קטגוריה בה נמצאים מוצרי CBD בינוניים בהם יש ריכוז של 5% THC (טווח בפועל של 2.5% עד 7.5%) ו-10% CBD (טווח בפועל בין 6% ל-14%). מוצרים מקטגוריה זו מיועדים לטיפול בסימפטומים שהגדיר הרופא בתור סימפטומים הדורשים טיפול במוצר CBD בינוני עם כמות גדולה יחסית של THC, לרוב במקרה של כאבים בינוניים וסימפטומים דלקתיים.

קנאביס רפואי הוא “סם מסוכן” כהגדרתו בפקדת הסמים התשל"ג 1973, והשימוש בו מותר אך ורק לבעלי רישיון מתאים לפי הפקודה ובהתאם למרשם רופא מוסמך לרישום קנאביס רפואי.
המידע הניתן באתר זה ניתן כמידע כללי בלבד בנוגע לניפוק קנאביס רפואי, ואין לראות בו משום פרסומת לסמים מסוכנים או עידוד השימוש בסמים מסוכנים כלשהם. 
מומלץ להתייעץ עם הרוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי ותגובות בין תרופתיות. אין להשתמש במידע הניתן באתר זה לצורך אבחון מחלה או בעיה רפואית לצורך הטיפול.

המידע נכתב ונערך ע"י RudeRails Media.

תגובות (0) למה חשוב לקבל ייעוץ של רוקח מוסמך לניפוק קנאביס רפואי?

למה חשוב לקבל ייעוץ של רוקח מוסמך לניפוק קנאביס רפואי?

ייעוץ עם רוקח מוסמך לניפוק קנאביס רפואי, שהוא האחראי על מכירת התרופה בבית המרקחת, הוא תהליך חשוב שכדאי לעשות לפני הרכישה הראשונה. מה כדאי לדעת מראש, ומה חשוב לשאול את הרוקח?

מטופלי קנאביס רפואי רוכשים היום את התרופה שלהם באחד מבין כמה עשרות בתי מרקחת הפועלים במרבית חלקי הארץ, אך לא תמיד מתייחסים המטופלים לרכישה זו כאל מעמד בעל חשיבות יוצאת דופן, למעשה, מעמד הרכישה הראשונה של התרופה בבית מרקחת הוא חשוב מאד, מכיוון שזוהי ההזדמנות המושלמת לקבל ייעוץ של רוקח המוסמך להנפקת קנאביס רפואי.

רוקח מוסמך להנפקת קנאביס רפואי הוא רוקח שעבר קורס ייעודי של משרד הבריאות, הנוגע בעיקר לאופני הטיפול השונים ולהשפעות הייחודיות שיש למוצרי קנאביס המיועדים לצריכה בדרכים שונות. הסמכה זו נועדה בעיקר כדי לאפשר לרוקח להעביר את המידע החיוני למטופלים החדשים שנכנסים למערכת ורוכשים לראשונה את התרופה.

ייעוץ עם רוקח מוסמך לפני צריכת קנאביס רפואי – מה חשוב לשאול?

אחד החלקים החיוניים ביותר בייעוץ עם הרוקח האחראי לפני רכישת התרופה, הוא בדיקת האפשרות להיווצרות התנגשויות תרופתיות או בעיית סנכרון תהליכים רפואיים, שתמנע או תגביל את השימוש בקנאביס רפואי או בחלק ממוצריו. רק רוקח מוסמך לניפוק קנאביס רפואי יכול לתת למטופל את הייעוץ החיוני שהוא צריך בתחום זה, ולא מומלץ לסמוך בתחום זה על אף גורם ייעוץ שאינו מוסמך לתת ייעוץ רפואי או תרופתי.כדאי בהחלט להתייעץ עם הנך סובל ממחלות קרדיווסקולריות, סוכרת, סכיזופרניה, מחלות ריאה שימוש באופיואידים, נוגדי דיכאון ועוד..

מידע חיוני נוסף שאמור הרוקח לתת למטופל נוגע לתופעות הלוואי של השימוש במוצרי קנאביס רפואי, שאמנם הינן קלות ולעיתים רבות אינן מורגשות כלל, אך עדיין יש לייחס להן חשיבות מכיוון שהן מופיעות בקרב מטופלים מסוימים ואף עלולות להפריע לאחדים בשגרת יומם במידה והיא משולבת בצריכה אינטנסיבית של התרופה. על תופעות לוואי כדאי תמיד לדעת מראש, וגם במקרה של קנאביס רפואי שאינו מלווה באף תופעת לוואי חמורה, כדאי להכיר את השפעותיו השונות שעלולות להיות מורגשות ולעורר מעט אי נוחות.

התחום האחרון בו מומלץ לקבל ייעוץ של רוקח מוסמך לניפוק קנאביס רפואי הוא נושא המינון. אמנם מינון התרופה – בהיבטים של כמות וריכוז חומרים פעילים – נקבע מראש על ידי הרופא המומחה ומותנה באישור של היק"ר, אך בנוגע למינון היומיומי של השימוש השוטף בתרופה כדאי לקבל גם את חוות דעתו של הרוקח ולשמוע את המלצותיו הפרטניות בכל מקררה לגופו, כפי שמתבצע בעת רכישה של כל תרופת מרשם אחרת.

שירות לקוחות